inici
enrere
 
  Anselm Cabús: Biografia  
 

Anselm Cabús y Torra
Escultor y Pintor
Barcelona, 1953

És un pintor amb una llarga i intensa trajectòria artística que va iniciar molt jove. Amb només setze anys va ser seleccionat en el concurs Pintura Jove de la Sala Parés de Barcelona.

La seva obra es divideix en dos grans períodes.

En una primera etapa reflecteix un expressionisme negre que abasta des dels seus inicis fins a 1980 i evoluciona cap a un marcat realisme que aconsegueix la màxima expressió en les seves obres amb palets i tintes.

En el primer període, Cabús va presentar diverses exposicions, a la Galeria K (Barcelona), en 1975; Palau Blau de Sitges (Barcelona) i Galiza Dorme Noia, a A Coruña, en 1973.

Després del seu trasllat en 1983 a Serradell, una petita localitat lleidatana de set habitants, inicia una suggestiva segona etapa en la seva obra, caracteritzada per una profunda espiritualitat. En aquest període, comença les seves interessants col·laboracions amb el món del teatre i de la música.

Al 1990, va col·laborar amb la companyia Bufons en el Museu Arqueològic de Cuenca. Realitza la Il·lustració del “Nou Mètode d'Ensenyament Musical infantil”.

Anselm Cabús ha presentat nombroses exposicions i ha destacat pel seu gran domini de la pintura ràpida que li ha dut a guanyar diversos premis en aquesta modalitat a Catalunya i Aragó.

Des de diferents tècniques, aquarel·les, tintes i olis, l'obra d'aquest artista avança cap a una investigació del mètode i de l'expressió.

Blasma recòndits llocs, personatges únics, espais “numínics” que expressen tot el caràcter propi d'ambients molt peculiars, que s'aprecien clarament en les seves pintures dedicades a Egipte.

Actualment està immers en el treball pictòric i escultòric, impartint Seminaris i Tallers i investigant sobre els efectes dels colors en l'expressió artística.

Ha estat l’impulsor dels Seminaris Internacionals d’Estiu a Cubelles, els mesos de juliol i agost. Els Seminaris, han tingut bona acceptació i han tractat ,e tr d’altres, aspectes com “El color i la seva influència a través de l’obra de Goethe ¡ la seva estètica” estudiada pel filòsof i pedagog Rudolf Steiner.

Al 2007 ha realitzat la seva darrera escultura de gran format, “Raiers” instal·lada a la Pobla de Segur-Claverol.

Al seu Taller Estudi Anselm Cabús del carrer Santa Madrona a VNG dirigeix una performance interpretant les festes tradicionals de Vilanova amb una visió avantguardista, amb un col·lectiu d’artistes de SincroArt.

En el Taller Estudi Anselm Cabús del carrer Santa Madrona VNG també s’imparteixen diversos cursos i exposicions de treballs programades durant tot l’any, esdevenint un espai obert a l’Art al centre de Vilanova.

Actualment, està involucrat amb diferents col·laboradors en diversos projectes de forja contemporània i escultura en ferro i pedra.

Ha intervingut com a comissari, assessor artístic i membre de diversos jurats en concursos de Pintura a diferents Ajuntaments.Pensament
Currículum Vitae
Fotos
Omlesna
Súbac