inici
enrere
 
  Anselm Cabús: La integració de l'art  
 
Anselm Cabús realitza des de fa set anys una tasca de millora paisatgística en l’àmbit urbà, així com intervencions en el paisatge, naturalesa i memòria en companyia d’un equip de col·laboradors.

Conscienciat de la necessitat d’intervenció en un espai urbà ple d’incoherències, herència del passat i que compromet la imatge dels pobles i ciutats, Anselm Cabús pretén, en totes les seves actuacions, crear un art vinculat al lloc i al ciutadà.

L’obra de Cabús dóna forma i relleu al patrimoni local, als records i als anhels col·lectius, respectant així al màxim la voluntat i sensibilitat de l’observador. Les seves actuacions en espais oberts busquen la simbiosi amb la realitat del lloc afectat i amb freqüència fugen de possibilitats més satisfactòries des del punt de vista artístic i personal, a favor d’altres punts de vista més concordants i amb una funció més integradora.

D’altra banda, l’artista no oblida el fet contemporani, donant així a les seves escultures n aire innovador que, lluny d’entrar en discordança amb l’entorn, ens apropa al avui respectant el passat.

Anselm Cabús s’ha fet un nom a Cubelles amb l’escultura “El geni i la força bruta” , monument sobre l’Onze de Setembre, ubicada al costat de l’església del municipi.

Nascut a Barcelona, havia estiuejat al municipi, fins que va decidir fixar-hi la seva residència, i amb voluntat de crear un cau d’artistes i de estades internacionals d’intercanvi, amb la creació de Sincro-Art, Centre de Recerca d’Art Contemporani. És una entitat que busca crear «nexes» entre artistes que té seus a Cubelles, Vilanova i Serradell. Organitza diferents Seminaris Internacionals, que inclouen tallers, conferencies i audicions, estades i master-class per a aficionats i professionals. “Es una manera de donar vida als municipis i que vingui gent forana a experimentar i a crear”.

Cabús és un artista místic, que busca més enllà de les formes, els colors i de l’art en si mateix. La qualitat es important, però encara ho és més el plantejament intel·lectual de l’obra. Aquest procés d’interiorització l’ha portat en diferents moments a allunyar-se del soroll urbà per buscar la tranquil·litat de la muntanya. La seva obra es basa en el realisme de l’objecte trobat i transformat, treballant en línies avantguardistes i de figuració, realitzant una fusió de tot plegat.

Treballa amb jocs d’oposicions masculí i femení, poder i llibertat, mentre investiga i experimenta el treball expressiu del color, donant mes importància a la lluminositat i al llenguatge cromàtic abans que al contingut. Aquest, sorgeix posteriorment, sense buscar-lo. La seva obra i la seva ombra, Omlesma Súbac, li aporten una capacitat de reflexió complementària, propera i inspiradora.

Biografia
Currículum Vitae
Fotos
Omlesna
Súbac